Va ett tag sen

Inte blivit något inlägg på ett tag. Inte haft något vettigt att skriva. Inte för att det brukar vara något vettigt.

Har vart hus-, katt- och blommvakt åt mor i en vecka i Viksjöfors. För er som inte vet vars det ligger så ligger det i princip mellan Alfta och Edsbyn i Hälsingland. Viksjöfors består av ICA och en Q-Star mack. lugnt och skönt har det vart iaf om än fruktansvärt långtråkigt. På Söndag bär det hemmåt iaf och tillbaka till "verkligheten".

Försökte mig på att fota lite höstbilder idag. Fast eftersom jag enbart har kameran på mobilen att jobba med så... ja. Någon som har en digital systemkamera til övers? Inte? Nähe... Aja, en bild blev helt ok iaf.
image4

Fotografering är faktiskt förbaskat kul. Tog över farsans gammla analoga systemkamera och lekte lite med. Mycket misslyckade bilder men fick en del fina med. Nu verkar den ha gett upp. Konstigt nog har det blivit dyrare att framkalla svartvita bilder. Finns tydligen inget labb kvar i Sverige som kan framkalla svartvitt utan allt skickas till Tyskland. En 24bilders färgframkallning landade på 89 kr tror jag det var. 24 svartvita bilder kostade 240 kronor... Kul kul eftersom jag föredrar svartvita bilder.

Morsan har en sjysst digtalkamera och prenumerar på tidningen Digitalfoto För Alla. I varje nummer har man en fototävling med olika teman och de visar upp pristagarna och de som inte riktigt nådde ända fram. Bilderna som vinner är hårt manipulerade i photoshop. Under bilderna från de som inte vann ha man gett tips osv för hur bilden kan bli bättre. Sällan står det att använd den och den slutartiden,gå närmre, ta en annn vinkel osv... Nej det står att gör si och så i photoshop, ta bort den skuggan, lägg in ett träd i bakgrunden osv... Visst, bilderna blir ruksigt fina men hur roligt är det att ha en manipulerad bild? Jag uppskattar hellre en bild med lägre skärpa, halvtaskigt ljus och genuint motiv framför en bild som ser ut som en reklamaffisch... Nä, usch. /rant over



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0