Man made God

Idag var det tackmiddag och beachtema på kåren. Tackmiddagen var mycket skoj som sig bör och maten var god. Tveksam till efterrätten dock... Nån form av vaniljkrämspudding med fruktanvärt sura hallon ovanpå.... Sen mellanfest på Midgård som vanligt.

Vid två tillfällen under kvällen hamnade jag i... diskussion kanske är ett för starkt ord, snarare samtal, om religion. Detta är visserligen inte så ovanligt men denna gången visade det sig att båda dessa två var troende själva. Det var väldigt uppfriskande att få prata om sådana saker då den jag pratar med vet vad han/hon och vad jag själv talar om. Båda gångerna fick jag frågan var jag själv står i min livsåskådning. Aldrig, ALDRIG, har jag blivit så ställd av den frågan. Jag visste helt enkelt inte vad jag skulle svara.

Hade jag fått frågan för så där 1-2 år sedan hade svaret direkt blivit att jag är ateist. Nu vill jag inte ha något med ateismen att göra. Det jag ogillar mest med organiserad religon är dess trångsynthet och arrogans gentemot avvikande trosföreställningar och livsåskådningar. Nu har jag insett att denna trångsynthet och arrogans är lika stark inom ateismen. Spelar egentligen ingen roll vad du vill kalla dig, naturvetare, kristen, wiccan, neopagan eller socialdemokrat, är du övertygad om att du sitter inne med sanningen och att alla andra är vilsna själar, vad skiljer dig då från någon annan form av åsiktsförtryckare?

Var står jag själv då? Ärligt talat har jag ingen aning... Jag tycker inte om att kategorisera människor och vill därför heller inte göra det med mig själv. Jag bara är helt enkelt. Jag tror inte på någon högre makt som skapat männsikan för något högre syfte. Den tanken tycker jag gränser till övertro på människan som varelse, att vi tar oss själva på för stort allvar. Skulle det finnas en gudomlig plan för oss så har det väl brustit nånstans i kommunikationen. Eller så skolkade jag den dan från skolan.

Jag ställer mig även mer och mer skeptisk till naturvetenskapen. Inte kanske naturvetenskapen i sig utan kanske mer naturvetarna. Allt ska bevisas och det som inte kan bevisas fnyser man bara åt. Tex så håller man tydligen på att framarbeta en ny teori, "Teorin om allting", där ALLT ska kunna förklaras med en enda matematisk formel. Nämnde jag att vi kanske tar oss själva på för stort allvar? För sisådär 50 år sedan VISSTE vi att atomen inte gick att klyva. För ca 300 år sedan VISSTE vi att svalorna övervintrade på sjöbottnarna. Ja, men det är ju självklart! De små kräken försvinner ju varje höst och talar ju inte om vars de tar vägen!

Har jag besvarat min egen fråga? Inte ett dugg... Som sagt, när man tror att man sitter med alla svar är det godnatt. Roligare att fundera och klura själv.

Cykel ohoj!

Äntligen lyckats fixa punkan på cykeln. Tog en jävla tid men tillslut listade jag ut hur ventilen funkade. Tror jag i alla fall för det är inte ofta som våld FAKTISKT löser allt. Med tanke på den far jag har så var det faktiskt konstigt att jag ens provade. Hur som helst har jag en cykel igen "dansar en liten dans". Nu då, ska man göra nu?

Ser ut som att jag kan hämta min skytteutrustning från Sandviken på måndag. Ska bli skoj att få återse gamla bettan igen. Eller rättare sagt, de båda bettorna, eller hur man säger. Antar att lite vapenvård vore i sin ordning. Kommer inte ihåg ifall jag rengjorde pipa och slutstycke på 22an efter att jag använde den sist... Så nu är det väl ingrodda blyavlagringar och krutrester i hela paketet... Luften är det väl ingen större panik med. Borde räcka med att damma av systemet och skjuta ett par filtpluppar genom pipan så är den grön. Attans vad det kliar i avtryckar fingret just nu. Drömde inatt att jag stod på skjutbanan och tränade. Något taggad med andra ord om jag tom drömmer om ett träningspass. Annars brukar det va tävlingar.

Gym imorgon. Måste börja tappa lite kilon. Gått upp nästan 20 kilo på ca 2 år. Tappat lite av det nu iaf så är lite på rätt väg.

Thaaaaat's funny!

Schyffert och Glans ägde teatern igår. Inte skrattat så mycket på länge. Glans var bra och Schyffert ännu bättre. Drygt en månad kvar tills Betnér förärar oss med ett besök.

Annars så sover jag lika illa nu. Vart ett par timmar totalt i natt iaf. Gymmade idag så om jag inte sommnar ordentligt ikväll så får jag väl ringa nån som kommer och klubbar ner mig. Då skulle jag iaf få vila lite.

Ska faktiskt dra igång skyttet igen efter så där 2 års uppehåll. Ska hämta hem grejerna från Sandviken och lämna in jackan hos en skomakare så han får åtgärda det som klåparna nere i Värmland ställde till med... Sen jävlar blir det panga av, pew pew lazors. Ska bli riktigt kul att börja igen. saknat det som fan. Fått höra att att Gävleborg ska arrangera Skol-SM 2009. Ska bli spännande å se hur det blir då det knappt finns folk kvar i förbundet... Visar sig väl. Jag är glad att jag köpte korthållsgeväret när jag gjorde det... ca 3-4000 dyrare nu än för 4 år sen då jag köpte mitt. Samma märke, modell och allting. Lustigt. Skulle va skoj att få igång lite organiserad träning inom förbundet. Har ju en förbundstränarlicens och det vore ju dumt att det skulle gå till spillo nu när det ser lite mörkt ut för förbundet. JuniorSM i Falling Target börjar ju även närma sig. Ska se om man kan få åka med i egenskap av förbundstränare. Det finns väl iofs ett Riksmästerskap för äldre skyttar som går samtidigt, men vet inte om det skulle vara nån mening att inleda comebacken med ett SM/RM. Iofs, skulle vara kul att hoppa på tåget på en gång =)

Ont om sömn var det gott om...

Halv fem i morse tittade jag på klockan för sista gången. Nästa gång var klockan halv tolv då Alex ringer och frågar om jag ska med och äta. Nej tack, vaknar halv ett igen. Föreläsnhing börjar om en halvtimme. Fan heller, kan ändå se den på nätet imorn. Varför blir det så här? Dunkande huvudvärk och omöjligt att sova. Och när man tror att man ska somna så hoppar den mest meningslösa tanken upp i huvudet och vips har man legat och funderat på den i 45 minuter... If it weren't for my horse...

Ingen energi att göra nånting idag. Sett ett avsnitt av Rome säsong två. Underbar serie. Fullkomligt krossar alla illusioner man haft om romare som ett folk av ära och heder. Julius Caesar trodde han var en gud, wohoo, Markus Antonius en horbock och Octavius en maktgalen liten snorunge. Precis som vi är idag med andra ord. Proud to be human, eh?

Jahapp, får väl se hur länge man är vaken inatt då. Har iofs en hel del filmer jag må plöja igenom så det är väl ingen större fara.

Imorn blir det Henrik Shyffert och Johan Glans på teatern. Ska bli skoj.
"This is the psykffall. I dont complain that she has elva svanar in the lägenhet, and SHE doesnt complain that I had the efterfest"

Tjing

Tiden går fort när man har roligt.

Har vart hos Katrin och Alex ikväll och kollat Postkodmiljonären och gjort en liten nostalgitripp genom att kolla på "Min fru är en utomjording". Säkert 10-15 år sen jag såg den sist. Kommer hem strax efter elva och tycker att en timme med Two Worlds skulle sitta fint innan jag somnar. Tio minuter senare tittar jag upp på klockan och nu är hon halv tre... Som sagt. Nog för att spelet är fullt med saker från Oblivion, Fable, Diablo mfl, så är det ändå ett kul spel. Fruktansvärda dialoger, ja. Taffliga animeringar, ja. Härligt buggigt och glitchigt, ja. Är en hel vetenskap att rida på hästen. Den vill inte alls gå dit jag vill, om ens över huvud taget... Och var är kvinnorna?? Efter ca 10 timmars spelande har jag sett en enda kvinnlig karaktär i hela spelet och det är ett hologram av min egen karaktärs syster... Inte ens i byarna eller städerna finns det kvinnor. Vars é brudarna?

Åter till boken jag börjat läsa. I de apokryfiska skrifterna kan man tydligen läsa att Adam hade en fru före Eva. Lilit var hennes namn och tydligen vägrade hon att underkasta sig Adam. Detta ledde till att de började gräla om vem som skulle vara överst under sexualakten. Gud ingrep tillslut och krävde att hon skulle underkasta sig Adam. Fuck that, tyckte hon och lämnade Edens lustgård och begav sig ut i ödemarken för att hänga med diverse demoner. Heja Lilit! Måste leta upp dessa apokryfiska texter hör jag.

Annars rullar vardan på i sin gråa trista lunk. Skönt att man iaf har börjat få lite hyfs på lägenheten nu. En ny soffa och en ny fåtölj skulle fasen göra det komplett nu... Fast dessa vedervärdiga tapeter vill jag ha bort. USCH! Insåg att något var tvunget att göras. Stället såg ju ut att inhysa en 16åring... Nu kanske man har rört sig upp till 18 kanske =P

Äh, orka skriva mer.
Stay Metal
\m/ (>_<) \m/

Deus Vult!

Korståg, korståg och åter korståg. Va ett jävla tjat. Spelat Medieval II; Total War större delen av dan idag. Startade ett gammalt sparat spel där jag med skottlnad erövrat i stort sett hela nuvarande Frankrike, Skandinavien samt de brittiska öarna. Men när jag insåg att jag måste ta ca 25-30 provinser till samt Jerusalem på 77 turer tröttnade jag och började med Spanien istället. Lyckades hålla Portugiserna och Morerna stången och faktiskt erövra ett par provinser från fransoserna. Allt va frid och fröjd till Milaneserna, som jag faktiskt var allierad med, dyker up med en fetingarmé och belägrar Toulouse... Tack för den. Smisk blev det ala smärta. Nåja, England då! Jorå, rullar på men påven vill att jag ska skicka korståg till Jerusalem och Damaskus. Jag har skottar, fransoser, danskar och tyskar att oroa mig för god damnit! Äh, får väl bli bannlyst då. Då kan jag härja hej vilt tills påven kolar och en ny installeras och jag blir förlåten. Låter som en plan.

Investerat i Two Worlds också. lirat lite grann och första intrycket... Oblivionkopia mer eller mindre rakt av... Fast Oblivion är mer lättstyrt. Fast det är ju inget skitspel precis. Synd bara att de inte kunde hitta på något eget utan måste sno från Oblivion. Verkar ha potential till att vara ett riktigt vackert spel också. Min dator ligger i minimikraven på det mesta så det är ju ingen större fröjd för ögat. Får väl se efter jul när uppgraderingarna på burken börjar rulla in =)

Kollat lite på Stargate; Atlantis faktiskt. Verkar inte vara så kasst som det sett ut tidigare. Slår ju inte SG-1 men det har helt klart sin charm. Lite för mycket sci-fi för att falla mig helt i smaken dock. Tillräckligt underhållningsvärde har den iaf

Massa film blir det...

Fått se hemtentan till moment ett i Religionsvetenskapen jag läser nu. Idiotiska frågor. Lätt, men likväl idiotiska frågor. En av frågorna går ut på att beskriva det religiösa budskapet i en film jag nyligen sett... Mjaså. Skulle kunna göra det lätt för mig som alla andra tänker göra genom att välja Narnia eller göra en krystad tolkning av Sagan om ringen. Visst, du kan tolka Tolkiens verk på ett religiöst sätt men bara för att man KAN göra det så innebär väl inte det att man SKA göra det? Må man inte först ta reda på om det verkligen var syftet? Tolkien själv har ju sagt att han inte gillade underliggande meningar i litteratur osv. När hans böcker kom ut tolkade alla förståsigpåare trilogin som en liknelse av andra världskriget vilket han starkt dementerade. Nåja, får väl plöja igenom lite filmer och se vad jag kan komma på. Såg Kingdom of Heaven idag igen, vet inte om det fanns mycket att säga om den filmen i det avseendet faktiskt... Vad jag gillar med KoH dock är att de kristna framställs som skurkar istället för Muslimerna vilket inte är helt vanligt.

Raidat Karazhan idag. Som vanligt inga feta drops för mig idag heller, förutom en sjysst ring från trashdrop. Som vanligt fet reputation så Exalted med Violet Eye är inte långt borta.

That's it för idag.

I egen hög/låg person

I egen hög/låg person

Trodde jag aldrig...

...att man skulle skaffa sig en egen blogg... Men här sitter man ändå och ska förmedla totalt ointressanta saker till totalt ointresserade surfare här ute i sajberspäjs. Men varför inte, kan ju vara skoj att testa något nytt.

Vad finns att berätta då? Tjaa, orkade inte gå på bostadsrättsföreningens styrelsemöte idag. De får allt klara sig utan min eminenta närvaro den här gången. Diskuteras ju inget vettigt i alla fall. "Jaså, källargolvet måste målas om för 30 000? Ja, kör i vind!"

Igår kväll började jag läsa en bok jag inte borde börja på... I alla fall inte nu. Den har nämligen inget att göra med de kurser jag läser just nu så egentligen är det bara slöseri med tid. Boken heter "Kabbala, Kliffot och den Goetiska Magin" och är skriven av Dragon Rogues grundare Thomas Karlsson. Attans inressant må jag säga. Visste ni tex att Messias och Ormen i Edens lustgård, numerologiskt sett, har samma talvärde? Diskutera!

Annars går jag och väntar på att fondpengarna ska dimpa in på kontot så jag kan ta min lilla shoppingtur till Ikea snart. Lampa till köket och stora rummet må införskaffas. Golvskydd för skrivbordsstolen ligger också högt på inköpslistan.


Hungrig, mat, hej!

RSS 2.0