Sova bör man annars dör man

Sover gör man ändå dör man. Nyss insett att det inte blir nån sömn inatt. Klockan är halv nio, jag är klarvaken och inte fasen kan jag gå och sova nu. Skulle sabba för mycket. Lägger mig hellre tidigt ikväll än att sova bort hela dagen. Nä sitter här och bloggar lite och lyssnar på Bandit istället.

Då är det nu dag tre på husvaktandet. Kattskrället börjar gå mig på nerverna nu. Hon verkar vara väl medveten om när jag försöker sova eller inte, för två nätter i rad har hon sprungit omkring och ylat... Inte jamat... Ylat... Det är samma läten hon hade för sig när hon löpte som värst för en herrans massa år sen. Nu när jag inte har sovit har hon vart hur lugn som helst.. Gnällde lite över att hon inte hade nån mat men det var ju snabbt åtgärdat... Jaja, är väl åldern. Hon är ju närmare 16 år så hon går väl på sista sucken. Ligger och sover mest. visar sig när hon vill ha mat ochgå ut en sväng. Fan va gött ändå.Så skulle man ha det.

Ska jag ha husdjur så blir det hund. Oc jisses vad jag är sugen på att skaffa en. Men så länge jag bor som jag gör kommer det inte bli av. Vill ha en Jämthund eller annan "vargliknande" ras som samojed eller finsk lapphund. Drömmen är ju en Siberian Husky. Vilka ståtliga djur. Jag menar, kolla bara!

image19

Ovädret har lagt sig och nu är det vitt över allt. Tog ett par bilder här på morgonkvisten som blev rätt ok. Dem finns längre ner. Med tanke på att kameran sitter på en telefon så är jag faktiskt imponerad över hur pass bra bilder det blir. Är det bra ljusförhålanden blir bilderna riktigt fina. Är det lite tasigt ljus blir det gryningt och oskarpt. Men men, ska sakffa en digital systemkamera nån gång när ekonomin tilåter. Vilket inte blir nån gång snart antar jag.

image21

image22

Hypocrisy - Eraser


Biting frost is in the air

Sitter just nu husvakt i Viksjöfors som ligger ute i hälsingeskogarna. Just nu är det halv snöstorm ute och helt fantastiskt. I helgen var det julmarknad i Alfta som jag hjälpte mor med. Stå i en iskall hembygdsgård en hel helg tar rätt hårt och att man där till har en grov förkylning och feber gör inte saken bättre. Den där hembygdsgården blir som ett kylskåp, kallare inne än ute. Man gick ut för att värma sig. Så nu är man ännu mer förkyld. Febern har släppt iaf. Tur man inte ska göra något särskilt den närmsta veckan. Huset står kvar och kattskrället lever så än så länge går det som smort.

image17

------------------------------------

image18

Crematory - The Fallen


Packad och klar

Jaha, då ska man åka till mor i nästan två veckor. Hus och kattvakt ska man vara igen. I helgen är det vintermarknad på Migranternas Hus som mor min är högst involverad i så åker dit redan nu för att ge ett handtag. Sedan blir man isolerad i skogen den närmsta veckan. Bra på sätt och vis, så får man lite skolarbete gjort. Tenta och PM ska skrivas. tentan handlar om Bibeln, Koranen och samexistens mellan de tre abramitiska religionerna genom historien. PMet ska behandla Jesus ur tre perspektiv som hur han beskrivs och framställs i skrifterna, hur denna syn lever vidare idag eller skiljer sig från den bibliska beskrivningen och slutligen min egen syn på Jesus. Min syn på Jesus... Jadu... Om nu den historiska personen Jesus sa allt detta, eller om allt är efterkonstruktioner, så hade han faktiskt en hel del sköna idéer. Men att han skulle vara den han utgav sig för att vara, det ger jag inte fem öre för. Eddie Izzard sa något i stil med: "I don't beleive the religions are religions. No, I beleive they are philosophies with some good ideas and some focking weird ones"

Dimmu Borgir - The Serpentine Offering


Jag ska måla hela världen lilla mamma

Nja, inte riktigt så ambitiöst kanske... Men ska iaf börja med min lägenhet så får vi se vad vi kan göra åt resten av världen senare. Tänkte börja med köket. Ända sedan jag flyttat in här i November 2004, har jag inte kunnat bestämma mig för om jag gillar färgen i köket eller inte... Nu har jag kommit fram till att jag hatar den... Svår fär att beskriva också, nån form av ljusbrun färg som... ja, ser vedervärdig ut. Hade tänkt mig följande färgkombination i köket;

image15

Färgerna kommer vara mörkare i verkligeheten. Det som ser ut som rött nu är mer en blandning av vinrött och en nypa lila. Den gråa kommer vara mörkare och nästan gränsa till svart.

Ute i stora rummet sitter det en sandbrun historia på väggarna. Den är blek och allmänt trist. Ser nästan sliten ut. Tänkte mig denna kombinationen där;

image16

Den mörka kommer vara densamma från köket. Kommer nog bli attans tjusigt när det blir klart. Om det blir klart. Måste börja också... suck... Men men, något att göra iaf =)

Opeth - The Grand Conjuration


Kors i taket

Mja... lite vilseledande rubrik kanske... Jag och far min kämpade i söndags med att få upp en 15-kilos lampa i ett tak som jag från början trodde bestod av betong, men som visade sig inte vara mycket mer än en gipsskiva... Farsan borrade runt lite och hittade tillslut något som skruvarna fäste i. Kan vara en bjälke eller träskiva. Nu sitter den uppe men för hur länge? Man är lite nervös när man går omkring här. Vill inte precis ha det där åbäket i huvet om skruvarna skulle släppa. Men tror nog inte det är nån fara på taket *fniss*.

Så här ser den ut iaf

image12

Fick ett par skapliga bilder från Söderhamn när jag var där i helgen också

image13

Oskarsborg nattetid

image14

Oskarsborg i skymning

Arch Enemy - Nemesis


Vuxenpoäng

Tiden rusar iväg. Jag är 25 och vad har jag att visa upp? Misslyckades kapitalt med studierna och har 4 år kvar innan jag är klar med det, skyttekarriären gick åt skogen, någon att spendera resten av livet med...? Man har iaf flyttat hemifrån men till en lägenhet som finansierats av föräldrarna. Aldrig haft ett riktigt jobb, inte ens sommarjobb. Väldigt många i min närhet har fullt upp med att köpa hus, skaffa barn, köpa bil tillsammans och bara håvar in vuxenpoäng. De flesta är till och med yngre än mig. Kommer man bli som kvinnan i Gävle som hittades död i sin lägenhet först 2 år efter sin död? Känns som att jag missat tåget och meningslöst försöker springa ikapp. När är det min tur?

In Flames - Come Clarity


Upp och ner...

Så kan man nog sammanfatta tävlingspremiären idag... Öppnade lite skakigt med 9 raka nior innan första tian kom. Drog iväg alla skott åt höger. Det retsamma var att det var BRA nior och inga skitskott. Bara det att jag vispade ut dem i skottögonblicket. Jag fick inte riktigt till inlyftet så bra i början. Men lyckades få till det till slut och de 20 nästkommande skotten var stabila och riktigt säkra. Så bra kontroll hade jag inte ens då jag naggade svenska rekordet. Så kom tankarna. Fan det här kan ju bli bra ju. Drämer i väg en sjua. Aja, får en tia på nästa skott och räddar iaf 97 poäng på den serien. ärefter kan jag inte koncentrera mig. Var väl en kombination av besvikelse och trötthet. Det tar på krafterna att stå med sådan koncentration så pass länge, särskilt när man haft uppehåll på två år. Det blev en väldigt svag avslutning. Jag brydde mig inte om att kolla resultatet men jag är säker på att jag iaf klarade målsättningen med tävlingen. Däremot är jag ju lite besviken att det inte gick som jag hoppats på. Men det kommer väl det med. Inget mer tävlande nu förns nästa säsong.

Vader - Sword of the Witcher. Gjord i promosyfte för spelet The Witcher som enligt mig är det bästa spel som någonsin gjorts. Låten känns lite poppig för att vara Vader... Men aja, helt ok =)


Helg!

Snart bär det av till Söderhamn och hälsa på far. Syster kommer snart förbi och plockar upp mig. Ska bli skoj att komma hem en sväng. Sällan man är uppe i hembygderna nu för tiden. Äta gott och bara slappa. Gött mos.

Och på söndag smäller det! Då blir det tävlignspremiär med min första tävling sedan Senior SM i Umeå på våren 2005. Är en omgång av Gästrikeserien som går i Gävle så tänkte att då kan man ju lika gärna skjuta. Och det är ju en 40-skottstävling, hade det vart 20 hade jag nog inte brytt mig. Hade inte tänkt tävla någonting denna säsongen, bara träna och komma igång igen så man kan börja satsa mer seriöst nästa säsong. Har ett mål att slå personligt inom två säsonger. Känns inte helt orealistiskt med tanke på att allt känns så stabilt redan nu på träningarna. Bara samspelet mellan huvud och avtryckarfinger får komma igång igen så blir nog det här skitbra. Vem vet, kanske till och med dammar av mitt nyinköpta, knappt använda korthållsgevär till sommarn =)

Videon är Amon Amarth - Under the Northern Star. Videon är gjord av klipp från History Channels program True Barbarians. Så det är ingen officiell video men snygg ändå =)



Vinter!

Vintern är äntligen här! Kallt, mörkt och allmänt fantastiskt! Alla bara gnäller och blir griniga på vintern, själv ser jag fram emot den. Gillar ej sommarn... Alldeles för varmt och då kan jag inte ha mina stora bylsiga kläder. Shorts på sin höjd. Sola? Jag? Aldrig... Går jag utanför dörrn i T-shirt så har det brunnit i skallen på mig. Nä, lönnfeta karlar ska inte gå lättklädda. Vi passar bäst på vintern i långa rockar.

Nu har jag lärt mig hur man infogar videoklipp här så i fortsättningen kommer jag plåga er med ett litet trevligt musikstycke från lämplig artist. Till premiär blir det våra egna stoltheter Naglfar med låte The Perpetual Horrors. Enjoy.


Livet

Livet är för kort för att människan ska kunna ta det på allvar. - Georg Bernard Shaw

Jag är inte rädd för mörkret där ute. Det är mörkret här inne jag är rädd för. - Shelagh Delaney

Vi föds gråtande, lever klagande och dör besvikna. - Thomas Fuller

Ingen må prisas lycklig före sin död. - Herodotos

Livet är en sexuellt överförd sjukdom med 100% dödlighet. - R.D Laing

Tingen, färgerna, ljuden, allt passerar förbi... eller snarare: vi passerar förbi. - Lukianos från Samosata

Människorna bör begråtas när de föds, inte när de dör. - Charles de Montesquieu

Förfallet arbetar i tysthet. - Gaeliskt ordspråk



Resa

Jag vill ut och resa. Så mycket jag inte sett som jag vill se. Både inom och utanför Sverige. Jag vill se Alvastra klosterruin, brottas med mygg vid trerikesröset, besöka alla olika slott som det kryllar av. Besökte Läckö slott för många år sedan då jag, morsan och syrran var ute och åkte.

Kryllar av saker och platser jag vill besöka utomlands med. Jag är inget stort fan av bad och solsemestrar. Åker jag någonstans vill jag se saker och inte bara ligga och få soleksem på en överbefolkad sandstrand. I så fall ska jag ligga i en solstol under parasol med en god bok. 2005 ville mor och Kent bjuda mig, syrran och Kents son med fru och två barn på en resa. Eftersom det var två små bar i bilden så skulle det bli en sol- och badresa. Man började tala om Kanarieholmarna och andra turistorter. Kände hur paniken började krypa fram. Skulle bli en vecka inlåst på hotellrummet med andra ord för min del. Men när dem inte kunde bestämma sig föreslog jag Sardinien. Hade ingen aning om vad som fanns på Sardinien men tänkte att dit är det väl sällan man kommer åka annars. Sagt och gjort och vi hamnade på Norra Sardinien i en stad vid namn Alghero. Här fanns lite för mig att se och göra i alla fall. Staden grundades under 1100-talet, kanske tom tidigare, minns inte riktigt, men det är främst 1500-tals arkitektur som präglar de gamla delarna av staden. Trånga gränder och kyrkspiror som tittar upp ovanför taken och mellan gränderna. Jag strosade lite i staden när det var siesta för invånarna så jag var för det mesta ensam på gatorna. Vid ett stråk var jag helt ensam och det kändes som om jag var tillbaka på 1500-talet. Men när jag hörde Jean Pauls Get Busy från ett fönster så var det något som inte stämde hlet plötsligt. Nå väl tillbaka till verkligeheten *suck*.

Jag vill ut i världen. Jag vill se pyramiderna och sfinxen i Egypten, strosa längs med kinesiska muren, se Aires Rock under solnedgången i Australien, se Stonehenge i Storbritanien, Colloseum i Rom, vandra omkring bland Kartagos ruiner i Tunisien, besöka en äkta irländsk pub, se Vasilijkatedralen på röda torget i Moskva, The Alamo i USA, strosa genom spegelsalen i Versailles, spela golf i Skottland och besöka Oktoberfest i Tyskland...

Lite har man hunnit med iaf. Besökt ruinerna av palatset i Knossos på Kreta, Sett lägenheten där Napoleon föddes på Korsika, Åkt efter Dödens järnväg och sett den beryktade bron över floden Kwae i Thailand, beundrat det mäktiga Parthenontemplet i Athen, gått genom Svenskporten i Riga osv.

Men finns så fruktansvärt mycket mer att se... Någon som vill se världen med mig?

image11

Knutrunor från Ovansjö kyrka. Enda kända exemplaret av Knutrunor i sten. Vissa fynd har gjorts i Norge och på Grönland på trä och vallrosständer

Less is not always more

Det du läser nu skriver jag efter mitt egentliga inlägg. När jag skrivit klart insåg jag att detta kanske var för privat för att lägga ut så här offentligt... Inte för att jag har någon enorm läsarskara men det tog ändå emot när jag väl var klar... Inte van att uttrycka mig så här pass personligt offentligt på det här viset men nån gång ska väl vara den första. So, here goes nothing...
__________________________________________________________________

I går när jag jobbade på Kåren började jag av en händelse prata med en tjej som berättade följande. Hon hade pratat med en kille under kvällen som till slut klappat henne på magen och sedan gått där ifrån. Så hon frågade mig om det innebar att han tyckte att hon var för tjock. Först blev jag bara paff. Visst, tjejen var inte trådsmal som en fotomodell men jämfört med en annan så var hon ju det. Så mitt svar blev att om han nu tyckte det så var ju det hans problem och hans förlust, inte hennes. Hon var väl inte riktigt nöjd med det svaret men det är så jag resonerar.

Men det fick mig ändå att fundera på det här med kvinnoideal. Mansideal med för den delen. Kvinnor ska vara blonda och trådsmala. Män ska vara vältränade och tatuerade. Jag har för länge sedan insett att jag aldrig kommer bli någon vältränad hunk med tribaltatueringar efter armarna, och ärligt vill jag nog inte det heller. För er som inte känner mig eller aldrig träffat mig så dras jag med ca 40 kilos övervikt. Även om man skulle ta bort det så är jag ändå inte minsta killen i stan precis. Visst vill jag tappa vikt, både ur synpunkt på min hälsa och bara det att lättare kunna köpa kläder. Men min övervikt har ändå blivit en så stor del av min personlighet att jag ändå inte vill vara en vältränad hunk. Det kommer liksom inte vara JAG då...

Jag skulle aldrig komma på tanken att dömma någon efter deras utseende så det jag kommer skriva nu kanske låter som dubbelmoral eller liknande.

Många killars drömtjej är säkert någon popsångerska från MTV eller liknande. Själv har jag alltid varit svag för mulliga, knubbiga, stora tjejer, eller vilket begrepp som nu passar bäst. Jag använder ordet mullig för jag gillar verkligen det ordet. Att vara mullig innebär ju att man har en viss övervikt. Detta kan innebär allt från ett par kilon extra till betydligt mer, spelar ingen roll, jag använder fortfarande ordet mullig. Jag vet inte varför jag just gillar mulliga tjejer. Kanske för att det blir mer att krama om. Men det känns inte som att jag ska behöva förklara det heller. Varför är det konstigare än att tycka att en fotomodell med silikon implantat är vacker? Kanske lika konstigt, vad vet jag. För mig finns det inget sexigare än en stor tjej som vet att hon är sexig. Ni kvinnor blir konstant bombarderad av medias och företagens ideal för att ni ska känna er missnöjda med er själva, köpa deras produkter och distrahera er från att inse hur jävla vackra ni faktiskt är.

Det här är ingen diss mot er tjejer som betraktas som smala. Ni är minst lika vackra men mitt hjärta kommer alltid slå ett litet extra slag varje gång en mullig tjej går förbi.




Sex...

...var klockan i morse när jag kom hem. Tjugo i ett ringer telefonen och jag blir ombedd att jobba på kåren samma kväll. Visst tänker jag. Årets upplaga av herrmiddagen sker ju ikväll så gratis käk och att gratis ta del av underhållningen mot att servera, plocka och städa kan väl gå för sig. Kvällen blev dock längre än jag trodde... 14 timmar senare sitter jag nu hemma med ömmande fötter, värkande rygg, svidande ögon och med världens energidryckskick. Klev upp åtta i morse för att vara med på bostadsrättsföreningens gårdsstädning. Det skulle klippas häckar. Till detta hade vi en elektrisk motorsåg som jag inte ens skulle använda för att kapa tånaglarna med... Så det tog sin lilla tid och kyligt blev det. Men men, livet är hårt mot de hårda.

Annars börjar vintern så sakteliga anlända. Hoppas bara kylan kan bita sig fast en aning så den kommande snön får ligga kvar. Den snö som fallit har ju bara försvunnit.

image9

Första snön från min balkong

image10

Snöande nummer två i parken

I'm freeeeee!!

Och så förbannat skönt är det!

KÄNSLIGA LÄSARE STANNAR HÄR!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Du är kvar? Kom inte och säg att jag inte varnade dig sen då. Nja, så farligt är det väl kanske inte men i alla fall. För drygt en vecka sedan opereades jag för andra gången för ett tillstånd jag dragits med en längre tid. En bit av mitt urinrör har nämligen börjat växa igen så man har vart tvungen att gå in och skära upp det. Så efter operationen skulle jag gå med kateter i en vecka. Blev av med den igår och det är fruktansvärt skönt att bli av med åbäket... Ni kan inte föreställa er hur det är att i en veckas tid gå med en slang upp i aparaten som  svider, kliar, skaver och iriterar... Inga snabba rörelser här inte. Optimala positionen var liggande på rygg. skulle jag sitta var jag tvungen att vara lätt bakåtlutad annars var det som tusen getingstick i skrevet... Jaja, i går blev jag av med den och för första gången på väldigt länge kan jag njuta av att kissa normalt. På grund av att urinröret börjat växa igen så slits ju det där upp varje gång jag kissar... så begreppet pissa rakblad får en helt ny innebörd... Sista urinprovet jag lämnade före första operationen var i princip 40% blod... Nog snackat om det, får hoppas det blev bra den här gången.

Annars har jag kommit igång med skyttet igen. Jackan är för liten efter att amatörerna nere i småland sabbade den... har lagt på mig lite under dessa två år också vilket inte hjälper till iofs. Men jackan är på tok för liten i alla fall. Ringrostig är man men det kommer snabbt tillbaka ändå så nu behöver man bara få lite timmar i ryggen så blir nog det här bra. Blir jackan åtgärdad också kan det ju inte bi annat än succé =) Börjat dreggla efter ny bössa också. visserligen inget fel på den jag har men det kostar ju inget att titta. Någon som har 27 000 över så där bara? Ingen? Nähe....

image8

Walther LG300xt Carbontec

RSS 2.0