Man kan skämta om allt

Jepp, det kan man. Det är dock en tunn linje mellan humor och provokation. Tänkte försöka bifoga ett clip från youtube men eftersom det inte finns nå tydliga instruktioner på hur man lägger in clipet här så får ni nöja er med en länk.

http://www.youtube.com/watch?v=4y-waHLz-TU

Tårarna bara sprutade när jag såg denna. En liten screenshot ska ni får se iaf. Behold! Achmed, the dead terrorist!

image6




Enjoy

Ärad vare Gud i höjden, amen.

Var in till Sandviken i måndags morse. Anledningen var läkarbesök. Varför jag inte kunde göra besöket i Gävle undgår mig helt... Hur som helst. Blev sittande på busstationen en halvtimme på grund av att bussarna går som dem gör i Sandviken. På busstationen går en äldre kvinna, ca 60+, med en liten bunt av något som liknar broschyrer. Tänkte inte mer på det. Hon såg ut att vänta på någon men denne någon verkade inte dyka upp. Tillslut insåg jag att hon var ett Jehovas Vittne och att bunten hon höll i var det purfärska numret av Vakttornet. Hon hade dock inte varit fram till mig på hela halvtimmen jag sutit där, vilket var lite förvånande för jag har en viss förmåga att dra till mig skumma människor på offentliga platser. Däremot var hon på högstadieeleverna som var på väg till skolan och en och annan alkis som strök förbi. Lustigt att se hennes demografiska preferenser, unga, relativt påverkbara människor och människor på samhällets botten. Visserligen viftade folk bort henne men det vär ändå en lite olustig iaktagelse. Mig var hon inte på. En långhårig, svartklädd typ på en busstation en tidig måndagsmorgon. Måste väl tyckt att jag var ett hopplöst fall, en redan förtappad själ bortom all frälsning. Mina tidigare drabbningar med Jehovas har resulterat i att jag klart och tydligt fått veta att jag kommer brinna i helvetet. Visst, om det kristna etablisemanget skulle ha rätt råder det inget tvivel om var jag kommer hamna. Men min tröst kommer vara att jag förmodligen kommer stöta på många Jehovas där nere.

image5

Va ett tag sen

Inte blivit något inlägg på ett tag. Inte haft något vettigt att skriva. Inte för att det brukar vara något vettigt.

Har vart hus-, katt- och blommvakt åt mor i en vecka i Viksjöfors. För er som inte vet vars det ligger så ligger det i princip mellan Alfta och Edsbyn i Hälsingland. Viksjöfors består av ICA och en Q-Star mack. lugnt och skönt har det vart iaf om än fruktansvärt långtråkigt. På Söndag bär det hemmåt iaf och tillbaka till "verkligheten".

Försökte mig på att fota lite höstbilder idag. Fast eftersom jag enbart har kameran på mobilen att jobba med så... ja. Någon som har en digital systemkamera til övers? Inte? Nähe... Aja, en bild blev helt ok iaf.
image4

Fotografering är faktiskt förbaskat kul. Tog över farsans gammla analoga systemkamera och lekte lite med. Mycket misslyckade bilder men fick en del fina med. Nu verkar den ha gett upp. Konstigt nog har det blivit dyrare att framkalla svartvita bilder. Finns tydligen inget labb kvar i Sverige som kan framkalla svartvitt utan allt skickas till Tyskland. En 24bilders färgframkallning landade på 89 kr tror jag det var. 24 svartvita bilder kostade 240 kronor... Kul kul eftersom jag föredrar svartvita bilder.

Morsan har en sjysst digtalkamera och prenumerar på tidningen Digitalfoto För Alla. I varje nummer har man en fototävling med olika teman och de visar upp pristagarna och de som inte riktigt nådde ända fram. Bilderna som vinner är hårt manipulerade i photoshop. Under bilderna från de som inte vann ha man gett tips osv för hur bilden kan bli bättre. Sällan står det att använd den och den slutartiden,gå närmre, ta en annn vinkel osv... Nej det står att gör si och så i photoshop, ta bort den skuggan, lägg in ett träd i bakgrunden osv... Visst, bilderna blir ruksigt fina men hur roligt är det att ha en manipulerad bild? Jag uppskattar hellre en bild med lägre skärpa, halvtaskigt ljus och genuint motiv framför en bild som ser ut som en reklamaffisch... Nä, usch. /rant over



RSS 2.0